Interviu cu Gabriela Szabo

Care sunt cele mai importante lucruri care au contribuit la ascensiunea Gabrielei Szabo de la un elev participant la un cros scolar, la distinctia de cel mai bun atlet internațional?

În primul rând, totul a pornit de la faptul că am avut șansa ca talentul meu să fie descoperit de către oameni care au știut să îl modeleze și să îl ducă spre performanță. De la profesorul de sport din școala generală, la antrenorul meu, fiecare a contribuit la dezvoltarea mea ca sportiv. Desigur, pasiunea pentru sport și plăcerea de a merge la antrenamente alături de colegele mele, totul încununat de foarte multă muncă, au fost piatra de temelie a carierei mele.
Astfel că după Campionatele Europene pentru Juniori de la Salonic (1991), care m-au introdus  în viaţa competiţională internaţională, până la retragere, am înscris în palmaresul meu 21 de medalii de aur şi 12 de argint. În 1999, a fost o onoare extraordinară pentru mine să fiu desemnată cea mai bună atletă a lumii de către Uniunea Europeană a Presei Sportive.

Care este rutina de sănătate și wellbeing a unui fost sportiv de performanță? La ce nu renunță niciodată?

Bineînțeles că nu renunț niciodată la mișcare. Și când spun mișcare, nu mă refer neapărat la alergare. Mi-aș dori să înțeleagă asta cât mai multă lume. Pentru a te menține sănătos, nu trebuie neapărat să parcurgi kilometri întregi sau să incluzi în rutina ta ore întregi de exercițiu fizic intens. Jocurile cu mingea în familie, plimbările în natură sau exercițiile ușoare de stretching și de mobilitate realizate regulat pot avea beneficii inegalabile pentru menținerea unei bune stări de sănătate pe termen lung. Dincolo de efectele la nivel fizic, ele îți conferă și o stare psihică de optimism.
Indispensabile pentru mine sunt și cele 8-9 ore de somn, pe care încerc să nu le încep mai târziu de ora 22.00. Somnul ajută organismul să se refacă după zile solicitante, este un restart de care nu ar trebui să ne privăm pentru a ne menține sănătoși.
Bineînțeles, am grijă să mănânc cât mai variat, să includ în alimentația mea toate grupele de nutrienți. Dar pentru că știm cu toții că în ritmul agitat al vieții cotidiene, asta poate fi greu uneori, nu uit niciodată de suplimentele alimentare, în special de cele cu Omega3, pe care le-am luat și în timpul carierei mele sportive.

Cum vă petreceți timpul liber? Ce vă relaxează acum?

Timpul meu liber înseamnă exact activitățile de care vorbeam mai sus. Mergem în drumeții pe munte sau facem plimbări în aer liber prin parc, jucăm tenis de câmp. Serile mă relaxez citind sau urmărind seriale.

Ce efecte are OmegaMarine Forte+ asupra sănătății dvs?

Omega3 este un supliment pe care îl iau încă de pe vremea când făceam sport de performanță, iar opțiunea pentru OmegaMarine Forte+ a fost determinată de faptul că este produs din ulei de somon norvegian și îmbogățit cu Vitamina D. Acizii grași Omega-3 au grijă de inima mea, susțin activitatea creierului și ajută la menținerea vederii bune. Vitamina D contribuie la buna funcționare a sistemului osos, a mușchilor și a sistemului imunitar.

  • Livrare la dvs. acasă
  • Peste 10 ani de experienţă
  • Conceput şi produs în Norvegia
Relaţii Clienţi

031 229 74 44

(Luni – Vineri 9.00 – 18.00)
Protecţia Consumatorului